Uudet Polar Vantage sykemittarit

Checkout verkkomaksut - Oma maksutapa kaikille

Osta tuotteet edullisemmin verkkokaupastamme kuin myymälästä

Postitus NYT VAIN 5 €/lähetys. Yli 70 €: toimitukset Postitus 0 €.
Paketit toimittaa Posti ja Postin pakettiautomaatit yleensä parissa arkipäivässä.

Kello-Optiikka Lappalainen ja Posti yhteistyössä toimittavat tilaamasi tuotteet perille turvallisesti ja nopeasti

"Nykymaailma ei pyörisi ilman riittävän tarkkoja kelloja"Verkkokaupastamme ostat merkkikellot myymälää edullisemmin

Tämän päivän maailma ja ajanmittaus pyörivät atomikellojen, kvartsikellojen sekä mekaanisten kellojen rytmittämänä.

Itsestäänselvyytenä pidetty aikaa mittaava laite ja aika kuitenkin liittyvät yhteiskuntien kehitykseen satojen ja jopa tuhansien vuosien jänteellä. Suomessa ensimmäiset varsinaiset aikaa mittaavat mekaaniset kellot otettiin käyttöön keskiajan lopulla. Mahdollisesti Turun linnan puurakenteinen rataskello noin vuodelta 1550 on ensimmäinen meillä tunnettu, ja linnan kalustoluetteloonkin tuolloin kirjattu kello. Tornikellot yleistyivät Suomessa 1600-luvulla ja kaupungit hankkivat niitä raatihuoneiden ja kirkkojen torneihin, jotta kaupunkilaiset voivat sekä nähdä että kuulla ajan kulun. Taustalla olivat jo ennen tätä aikakautta uskonnollisten toimitusten ajoista ilmoittaminen ja myöhemmin erityisesti suunnitelmalliseen kaupunkilaisten ajankäyttöön pyrkiminen.

Vain osa maailmasta siirtyy kesäaikaan

Kesäaikaan siirtymisen historia ulottuu 1800-luvulle, mutta vielä nykyisinkään kaikissa maissa ei kelloja siirretä edestakaisin kesä- eikä niin sanottuun normaaliaikaan. Suomessa kesäaikaa kokeiltiin ensimmäisen kerran vuonna 1942. Kesäaika otettiin kokeilujen jälkeen käyttöön monessa Euroopan maassa vasta 1980, Suomessa vuodesta 1981.Kesäaika on yleisimmin käytössä leudoilla ilmastoalueilla, missä päivänvalon määrä vaihtelee eri vuodenaikoina huomattavasti enemmän kuin trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla.Kesäaika on käytössä pääosin Pohjois-Amerikassa, osin Etelä-Amerikassa, koko Euroopassa ja osassa Lähi-itää.

Päiväntasaajalla kesäajasta ei hyötyä

Kesäaikaan ei siirrytä muun muassa Islannissa, Australiassa, Kaukoidässä ja Keski-Afrikassa. Päiväntasaajan lähellä sijaitseville alueille kesäajasta ei olisi juurikaan hyötyä, kun aurinko paistaa muutenkin noin 12 tuntia ympäri vuoden. Venäjä luopui kesäajasta vuonna 2014 ja siirtyi pysyvästi normaaliaikaan. Muutoksen taustalla oli kansalaisten tyytymättömyys talviaamujen pimeyteen.Kesäaikaan siirrytään maailman eri alueilla hieman eri aikaan: Esimerkiksi Yhdysvalloissa kesäaikaan siirtyminen tapahtuu usein eri aikaan kuin Euroopassa. Euroopan Unionin jäsenvaltioiden kesken kesäaikaan siirtyminen on kuitenkin vuodesta 1997 alkaen tapahtunut samana päivänä. Virallinen Euroopan Unionin kesäaikadirektiivi (2000/84/EY)tuli voimaan vuonna 2002.Koko Eurooppa siirtyy kesäaikaan kello 1.00 GMT. Suomessa kesäaika 2015 alkaa siten palmusunnuntaina 29. maaliskuuta klo 3 aamuyöstä, jolloin kelloja käännetään tunti eteenpäin. Viime vuonna kesäaikaan siirryttiin 30.3.

Kesäaikaan siirtyminen vaikeuttaa aikataulutusta

Kesäaikaan siirtyminen aiheuttaa joissain tapauksissa kuten aikataulutuksissa hankalan tilanteen, koska kellonajan siirtosuunnasta johtuen kellonajat aamukolmen ja aamuneljän välillä esiintyvät syksyllä kaksi kertaa saman vuorokauden aikana, kun taas keväällä niitä ei esiinny lainkaan.Erityisen hankala tilanne on sellaisilla reiteillä, joissa ylitetään myös aikavyöhykkeiden raja. Voi olla, että määränpäässä kesäaikaan ei siirrytä lainkaan tai kesäaikaan siirrytään eri aikaan. Tämän vuoksi aikatauluja voidaan joutua rukkaamaan useampaan kertaan. Siirtymä kesäaikaan tehdään aina sunnuntain vastaisena yönä, jotta se aiheuttaisi mahdollisimman vähän häiriötä aikatauluille.Niin sanottuun normaaliaikaan palataan takaisin lokakuun viimeisenä sunnuntaiyönä, jolloin kellot siirretään neljästä kello kolmeen.Yleinen muistisääntö on, että kelloja käännetään aina lähemmäksi juhannusta eli ”aina kesää kohti”. Toisen muistisäännön mukaan ”kesä edessä, talvi takana”. Kolmas muistisääntö on, että normaaliaikana kelloja siirretään taaksepäin, koska talvella tulee aikaisin pimeää.

Suomen Kelloseppäliitto ry jäsenineen ja kumppaneineen viettää Kellojen päivää kesäaikaan siirtymistä edeltävänä lauantaina 26. maaliskuuta 2017. Suomen Kelloseppäliitto ry haluaa jäsentemme ja kumppaniemme tuella kiinnittää väestön huomiota siihen, että vaikka aikaa pidetään itsestään selvyytenä, ilman kelloja ei voi tietää ajan kulkua.

Tervetuloa myös myymäläämme, Suomussalmelle!
© Olli Lappalainen & Kello-Optiikka M Lappalainen Oy om. sisältö, suunnittelu, valokuvat ja asettelu, ©&® Yhteistyökumppanit om. Kuvat ja Lainaukset
Yrityksemme tietosuojalauseke ja palveluehdot
Yhteystiedot: Kello-Optiikka Lappalainen Oy, Kauppakatu 10-12, 89600 SUOMUSSALMI, Puh 08-711 062

Yhteistyössä: Nuorisopalvelu Balanssi ja Kello-Optiikka Lappalainen Usein käynti optikolla auttaa Suomen Yrittäjät - Suomussalmen Yrittäjien jäsen Lumoavan kauniit korut Kalevala Koru - Astu tarinaan Tammen Koru Oy HK-Titanium silmälasikehys Linea Roma-silmälasikehys Paikallislehti Ylä-Kainuu Citizen-rannekello Leijona-rannekello Leatherman työkalu Ledlenser valaisimet Marttiini puukko on käyttäjäänsä varten tehty Polar-sykemittarit Ray-Ban aurinkolasit ja silmälasikehykset Oakley aurinkolasit ja silmälasikehykset verkkokaupasta www.kello-optiikka.fi edullinen hinta Arnette-aurinkolasi Scandinavian Eyewear silmälasikehys Hello Kitty kellot ja aurinkolasit Kello-Optiikka Lappalainen ja Posti yhteistyössä toimittavat tilaamasi tuotteet perille turvallisesti ja nopeasti Tee hyvää - Lahjoita turvallisesti - SPR